Myrasidan


Myra Sidan www.myraboats.tk

Myrasidan är brygga och boj för de klassiska norska Myra båtarna. Myrasidan är ett hobbyprojekt med mål att samla och sprida information och skapa intresse för Myrabåtarna.

Myrabåtarna byggdes ursprungligen av Myra Plast A/S i Kristiansund på norska Vestlandet. Företaget startade redan på 1950-talet som en av Norges första plastbåtstillverkare. Myra blev känt kanske mest för sina snipor som Myra 20 och  21 men också för de erkänt sjödugliga dubbelruffarna Myra 23 och 25.

Många år har gått sedan Myras storhetstid på 1960 och 1970-talen, och i dag finn märket (nästan) bara kvar som fiske- och arbetsbåtar tillverkade av Follaboats A/S. Men de gamla Myrabåtarna är fortfarande båtar som med sina rustika konstruktioner och tidlösa linjer lever vidare. 

Myra(b)loggen är här

Det är snart fyra år sedan Myrasidan.tk startade. Den har många besökare från många länder. Men under åren har jag samlat på mig en hel del tankar och material som inte riktigt passar in här. Därför lanserar jag nu Myra(b)loggen.

Tanken med att ta Myra-Sidan ut i bloggosfären är att med (någorlunda) regelbundenhet sprida tankar och ting om båtar, båtliv och båtkultur och inte minst mina egna färder och irrfärder.

Titta också in på bildsidan där en topprenoverad Myra 23 gör sällskap med en flygande Myra från Scottland och en video från förra sommarens resa till havet.


kolvattenDin Myra på sidan

Under åren har  Myraägare från Skandinavien, Tyskland, Frankrike som Scottland  hört av sig  med bilder och berättat om sina båtar.

För att utveckla sidan är jag tacksam för allt Myra relaterat material. Har du  bilder, text och annat du vill dela med dig av så höra av dig med ett mail.

Jag gillar att få mail och försöker att svara på frågor så gott jag kan. Frågor som jag inte kan svara på läggs i gästboken så kanske någon annan kan hjälpa till.

Myrasidans e-postlista.

Vill du hålla dig uppdaterad om nyheter ska du anmäla dig till Myra-sidans e-postlista. Det  gör du antingen genom att skriva en rad gästboken och ange din mejladress, eller genom att sända ett mejl om att du vill vara med.

Om Myrasidan

 Alla fakta är publicerad efter bästa förmåga. Bilder är i görligaste mån publicerade med upphovsmannens tillstånd.

Det är fritt att använda det skrivna materialet för icke kommersiellt bruk om källa anges så länge det inte bryter mot god sed. För användande av material från sidan på kommersiellt drivna sajter krävs upphovsmannens medgivande.© 2007-2010 Mårten Ohlsson