Myrasidan


Myra 23

Min Myra

Vår Myra är en Myra 23 från 1971 med namnet Elsa Giraff,  som haft sina hemma hamnar i Årjäng och Säffle innan hon kom till oss i Karlstad sommaren 2007. 

De tidigare ägarna har skött henne omsorgsfullt. På senare år har dynor och förarsoffa fått ny klädsel och rutorna är bytta och tätade. Men förutom att hon utrustats med Wallasvärmare, ekolod, tv-antenn och stor badbrygga med stege är det originalutförande som gäller. Det betyder att det snarare är underhåll än ombyggnad och stora renoveringar som kommer att vara aktuellt.

Fix

Under de år vi haft vår Myra har vi varsamt försökt att sköta och modernisera henne. Bilder från de olika projekten hittar du i galleriet via länkar längst ned på sidan.


Det första vi gjorde var att ersätta den gamla sjövatten toan med en kemburk. En del må säga fi-dong men den funkar för oss och vi gillar inte att bajsa i badvattnet.


Vi har gjort i ordning förpik och akterruffen. Dynor och förarsäte var omklädda när vi köpte henne men vi drog bort den gamla läbbiga galonklädseln som var både ful och snuskig och frilade träpanelerna och de liksom andra trädetaljer lackades medan skott och durk fått ny vitfärg.


På tur står nu köket. Vask, diskbänk och kök känns ålderdomligt, och även om köksskåpen är stora är de svåra att komma åt och hålla ordning i. Hur det blir till slut återstår att se.


Självklart funderar vi också hur vi ska göra med motorn. I båten sitter en originalmonterade Volvo Penta AQ 115. Tankar har funnits om att ersätta den med en modern diesel men en B20 är slitstark så frågan är om det inte är mer ekonomiskt att renovera den.


Resor

Vänern och dess skärgård runt Karlstad är vårt hemma vatten. Men under de år vi haft vår båt har vi även varit på en del längre turer.


Första resan var hemseglingen från Säffle sommaren 2007. Sommaren 2009 gav vi oss i väg över Vänern med kurs på Läckö. Båt och besättning sates på prov. Det visade sig att så länge solen sken och vädret var vackert klarade både besättning och båt att ligga ute flera dagar på rad. Vi fick blodad tand, vågor i håret och vatten i knäna och sommaren 2010 styrde vi mot västkusten. Under en dryg vecka navigerade vi oss över Vänern längs Göta Älv till Hyppeln innan vi rundade Hissingen och seglade hem.Mer om vad som händer och ska göras med båten kommer du att hitta här.

Bilder från sommaren 2007 

Bilder från sjösättning och premiärtur 2008


Till bildsidan